Årets Tjener 2017

Finalen

Finalen afholdes næste gang den 18. marts 2018 i Messecenter Herning.

Der vil foregå en simultan afvikling af Årets Tjener og
Årets Kok. Dette betyder, at hver finalist ved konkurrencens
begyndelse – ved lodtrækning – får tildelt 2 køkkener, hvor 2 Årets Kok finalister hver tilbereder 6 couverter til servering for særligt inviterede gæster. Tjenerfinalisterne skal således hver servere for 2 seksmandsborde.

Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet. Der er tale om 2 selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.

Finalisterne dækker selv deres borde ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.

Udover servering for de særligt indbudte gæster består finalen af nogle af de tidligere nævnte discipliner – de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen.


Bedømmelse
Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener. 

Beherskelse af fagets mange aspekter, herunder helhedsbedømmelse af gæstebetjeningen.

Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage. 
Når alle karakterer for en disciplin er registreret trækkes højeste og laveste fra.

Dommere til Årets Tjener 2018:
Søren Ledet
Jacob Kocemba
Christian Aarø
Anita Kajhøj Ibsen
Peter Pepke
Gert Arrild