Den 2. september 2024 er der momsfrist for de virksomheder, der afregner kvartalsvist eller halvårligt. Husk derfor at indberette før fristen, så I undgår rykkere og gebyr. Momsfristen gælder indberetning af moms for henholdsvis første halvår og andet kvartal i 2024.

For at gøre indberetningerne så overskuelige som muligt har Skattestyrelsen flere gode råd til blandt andet selve momsindberetningen, hvordan man indgår typiske fejl, oversigt over, hvad man kan trække fra og gode momsvaner. Rådene finder du på Skats hjemmeside.

Husk også at indberette, hvis du er indehaver af inaktive virksomheder eller ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode. I det tilfælde skal du foretage en 0-indberetning. Hvis der ikke bliver indberettet et 0, bliver du pålagt en afgift på 800 kroner. 

Når du har momsindberettet tjekker Skattestyrelsen om tallene stemmer. Her samler og analyserer de løbende data, og en del af kontrollen sker helt automatisk. Men selvom Skattestyrelsen tjekker tal og oplysninger løbende, er det virksomhedernes eget ansvar at have styr på reglerne og på den moms, der skal betales.  

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde her.

Log ind