HORESTA var i tæt dialog med regeringen om turismens muligheder og udfordringer, da den nye turismeminister, Morten Dahlin (V), samt vicestatsminister, Troels Lund Poulsen, for nylig inviterede turismeerhvervet til rundbordssamtale.

Udgangspunktet for mødet var godt. Regeringen har vist stor interesse for - og opbakning til – turismen. Særligt det seneste år, hvor der er bevilget flere hundrede millioner kroner ekstra til udvikling af erhvervet, hvor lovgivningen er blevet lempet for at skabe rum for styrkelse af erhvervet, hvor der sættes ind med nye initiativer til at styrke turismen i landdistrikterne, og hvor der er udpeget en minister med selvstændigt ansvar for erhvervet.

”Vi har en virkelig god dialog med regeringen. Men der er stadigvæk områder, hvor der er behov for at sætte ind, hvis turismen skal kunne indfri sit enorme vækstpotentiale. Derfor havde vi en række opfordringer med til de to ministre”, siger politisk chef, Maria Olafsson, der sammen med flere toneangivende medlemmer og konstituerede adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, deltog i mødet.

Maria Olafsson nævner som eksempler: Behov for adgang til mere kvalificeret arbejdskraft, adgang til lånekapital, opgør med unfair konkurrence fra Airbnb, fokus på fortsat udvikling af dansk gastronomi og et opgør med især Københavns Kommunes mange benspænd på turisterhvervet i form af forslag om turistskat, begrænsede åbningstider i restauranterhvervet, mål om at begrænse antallet af hotelvirksomheder i indre by m.v.

Maria Olafsson oplevede to ministre, som tog godt imod de mange input.

"Det er opmuntrende, at regeringen lytter til erhvervets behov, og vi ser frem til fortsat god dialog," siger hun.

Maria Olafsson 147X200
Politisk chef
Maria Olafsson

HORESTA melder om stærkt 2024

HORESTA er kommet ud af 2024 med flere medlemmer, end man startede året med. I 2025 vil man fokusere på projekter, som kan øge tilgangen til data og styrke ESG, lyder det.

Log ind