Lovforslaget, der skal gøre det frivilligt for betalingsmodtagere at modtage 1.000-kronesedler som betaling, hvis kontantbetalingen overstiger købesummen med mere end 500 kr., behandles nu i Folketinget og træder i kraft umiddelbart efter 3. behandlingen, som er planlagt til den 4. juni.

Udfasningen af 1.000-kronesedlen har givet mange udfordringer for erhvervslivet, fordi det stiller store krav til virksomhedernes kontantbeholdning og er med til at skabe en masse utrygge situationer for medarbejderne.

"Vi har i vores høringssvar til lovforslaget presset på for, at lovforslaget skulle træde i kraft hurtigst muligt, da udfasningen af 1000-kronesedlen har skabt utrygge situationer for vores medlemmer. Derfor glæder vi os meget over, at regeringen har lyttet til erhvervet," siger politisk chef i HORESTA, Maria Olafsson.

Lovforslaget vil stadig gøre det muligt at købe varer med 1.000-kronesedler, men betalingsmodtageren vil kunne afvise betalingen fra kunder, der ønsker at benytte en 1.000-kroneseddel til køb under 500kr. Forslaget kommer, fordi det kan have karakter af en veksling af sedler.

Selvom HORESTA ser positivt på lovforslaget, kæmper vi videre for at gøre det endnu lettere at være betalingsmodtager.

”Danmark er det eneste land i Europa, som pålægger virksomhederne at tage imod kontanter. Det sker, selvom brugen af kontanter i fysisk handel er faldet. Samtidig bliver der længere til nærmeste sted for at indlevere kontanter, hvilket mange erhvervsdrivende oplever store problemer med. Derfor foreslår vi i HORESTA, at man giver hoteller og restauranter mulighed for at få dispensation fra kontantreglen i § 81 i lov om betalinger i tidsrummet kl. 06-22,” siger Maria Olafsson

 

Morten Dahlin bliver turismens minister

I forbindelse med torsdagens ministerrokade flytter turismepolitikken også ind i et nyt ministerium. Hos Venstre glæder man sig over at få opgaven, mens HORESTA håber på en central plads på Morten Dahlins skrivebord.

Camping-opråb fra HORESTA

Et forældet campingreglement og unfair konkurrence fra blandt andet kommunernes side bremser campingerhvervets vækst, lyder det fra HORESTAs politiske chef.

Log ind