I en gul bygning med orange tegltag ud til Svendborg Havn ligger Hotel Ærø. Bygningen har siden 1860 været brugt til hotel, og den lange historie går også igen i hotellets indretning. De indbydende og hyggelige værelser er indrettet efter engelsk kolonistil. Hvert enkelt værelse er individuelt og adskiller sig fra de andre.

Ligesom at hvert enkelt værelse er forskelligt, er den oplevelse, som gæsterne får på hotellet, det også. For oplevelsen skal være personlig, siger Anne Holm, Hotelchef på Hotel Ærø.

”Vi møder vores gæster i øjenhøjde og prøver så vidt muligt at tilpasse efter gæstens behov. Hver gæst er forskellig, og det anerkender vi ved at lytte til, hvad det er, vores gæster gerne vil have, og så gør vi vores bedste for at leve op til det - selvfølgelig inden for de rammer, vi tilbyder,” siger Anne Holm.

Hotellet får hvert år besøg af mange forskellige typer gæster. Alt lige fra sejlere til danske og udenlandske turister, der skal opleve en af Svendborgs mange kultur- og musiktilbud.

Personalet på hotellet kommer altid med anbefalinger til, hvordan de kan se og bruge området, der ligger naturskønt og centralt i Svendborg.

”Vi ligger 5 minutter fra specialbutikkerne i Svendborg midtby og 10 minutter fra naturen i Geoparken. Derfor opfordrer vi også vores gæster til at bruge området aktivt ved at informere om vandreruter, leje af kajakker, og til at tage en sejltur med veteranskibet,” siger Anne Holm.

Anne Holm blev ansat på Hotel Ærø for et år siden og efter, at hotellet var blevet opkøbt af Halberg-koncernen. Siden da har hotellet fået overenskomst, hvor der i den forbindelse har skullet laves nye kontrakter. Her har medlemskabet hos HORESTA kommet hotellet i den historiske bygning til gode, siger Anne Holm.

”Alle kontrakter er lavet i samarbejde med HORESTA – det har været en stor hjælp. I det hele taget er det altid rart bare at kunne tage telefonen og ringe til HORESTA, når der er noget, man er usikker på.”

Udover den juridiske hjælp peger Anne Holm også på den inspiration, der følger med i medlemskabet hos HORESTA. Blandt andet med årsdagen, hvor der er spændende oplæg og mulighed for at netværke med andre i branchen.

Anne Holm har været ansat som hotelchef på Hotel Ærø siden 2023.

Anne Holm har været ansat som hotelchef på Hotel Ærø siden 2023.

Den gule bygning, der huser Hotel Ærø ligger midt på Svendborg Havn.

Den gule bygning, der huser Hotel Ærø ligger midt på Svendborg Havn.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind