Bedre trivsel, øget arbejdsglæde og faglærte madtalenter, der bliver længere i branchen – det er nogle af de forhåbninger HORESTA, Food Organisation of Denmark og Norion Consult har med den brede trivselsundersøgelse Mental Trivsel på Menuen, der er muliggjort med støtte fra Velliv Foreningen.

Flere end 150 danske restauranter og spisesteder har deltaget i undersøgelsen, mens en god håndfuld af landets førende eksperter og frontløbere har bidraget med både viden, erfaringer og løsningsforslag. Fælles for dem alle er, at man ønsker at udbrede og udvikle de gode metoder, som allerede findes derude, så hele branchen kan få gavn af det, der lader til at virke positivt og i praksis.

“Det er bemærkelsesværdigt at se, hvordan vigtigheden af mental trivsel nu får en fremtrædende plads på menuen i vores branche. Gennem vores trivselsundersøgelse har vi identificeret centrale emner såsom arbejdsglæde, stresshåndtering og medarbejdernes mentale sundhed. Vi oplever, at der er en stærk vilje til at udbrede og udvikle de gode metoder, som kan gavne hele branchen. Det er opmuntrende at se, hvordan restauratører og spisesteder engagerer sig i at skabe en bedre arbejdsplads for alle”, fortæller Pia Svane, der er Uddannelses- og projektchef i HORESTA.

Brugbare værktøjer

Trivselsundersøgelsens resultater præsenteres 31. maj ved en konference under Madens Folkemøde. Her dykker parterne ned i branchens eksisterende udfordringer og supplerer dem med en række redskaber og potentielle løsninger, og så åbnes der op for en folkelig debat, hvor deltagerne blandt andet skal forsøge at gøre hinanden klogere på, hvordan resultaterne kan omsættes til brugbare værktøjer, og hvordan det skal lykkes at få budskaberne ud på de bonede restaurationsgulve på tværs af landet.

Projektet, der er udarbejdet med midler fra Velliv Foreningen, slutter, når parterne har formidlet trivselsundersøgelsens resultater og bidraget med forslag til fremtidige løsninger på de aktuelle problemstillinger. I skrivende stund er det hverken besluttet eller afgjort, hvordan projektet skal, kan eller vil fortsætte.

“Vi ser frem til at give branchen et talerør gennem vores præsentation af trivselsundersøgelsens resultater. Vi har bemærket en sult hos restauranterne efter brugbare redskaber, der kan implementeres uden at være for ressourcekrævende. Det er vores mål at inspirere og støtte med praktiske løsninger, der gør en forskel i hverdagen for vores branchefæller”, siger Pelle Øby Andersen, som er direktør i Food Organisation of Denmark.

Log ind