Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny lovpakke fra EU vil gøre det nemmere for danske hoteller at få afsat flere værelser i fremtiden.

Det vurderer Pia Voss, der er administrerende direktør i HORESTA over for blandt andre TV2.dk, Ritzau, Berlingske.dk og Politiken.dk og Finans.dk.

Lovpakken gør, at hoteller fremadrettet må tilbyde lavere priser på deres egne hjemmesider, end der tilbydes gennem bookingplatformen Booking.com.

”Fri konkurrence er vigtig, fordi som med alle andre tjenesteydelser handler prisdannelse om udbud og efterspørgsel”, siger Pia Voss.

- Aftalerne med Booking.com har betydet, at hotellerne har været afskåret fra at sælge værelserne til en lavere pris. De har dermed risikeret ikke at kunne sælge deres værelser.

Horesta har i flere år forsøgt at råbe den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager op i håbet om at få ændret reglerne.

Hotel er stadig til salg

Hotelejer Hanne Nielsen har nu i et år haft 885 kvadratmeter hotel til salg. Forretningen er sund, men alligevel kniber det med interessen for at købe

Overskud hos Billund Lufthavnshotel

Billund Lufthavnshotel ApS har igen overskud. Det fremgår af det seneste regnskab for 2023, som virksomheden netop har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen

Log ind