Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotelsektoren i Danmark spås gyldne muligheder lidt længere ude i fremtiden, skriver Børsen.

Ikke mindst vores hovedstad har gode kort på hånden, og hvis det går som forventet i en ny rapport fra Realkredit Danmark, vil der i 2030 være 50 pct. flere sengepladser i København.

“Det er et meget godt bud,” siger Dorte Krak, der er adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group, som ejer 22 pct. af Københavns samlede hotelkapacitet.

Lige nu er efterspørgslen er på vej tilbage til niveauet før coronakrisen, der lå meget højt. Udnyttelsesgraden stiger på trods af, at der er taget mange flere værelser i brug efter flere år med stor aktivitet i hotelbyggeriet.

Hvis det lykkes at finde egnede ejendomme, er Arp-Hansen klar til at fortsætte ekspansionen, fortæller Dorte Krak, men betoner dog, at branchen som helhed skal stå bedre i forhold til profitabilitet.

Jeppe Møller-Herskind, viceadministrerende direktør i Horesta, ser også positivt på udviklingen:

“Vi får gang på gang bekræftet, at vi er et væksterhverv, og vi er samtidig Danmarks fjerdestørste eksporterhverv,” siger han og understreger, at han regner med, at den gode udvikling følger med.

Han har i øvrigt følgende bemærkning til rapportens ophavsmand, Realkredit Danmark:

“Hvis man skal følge Realkredit Danmarks hypotese, så kræver det også, at der er finansieringskilder til væksten. Den kommer ikke af sig selv.”

Hotel er stadig til salg

Hotelejer Hanne Nielsen har nu i et år haft 885 kvadratmeter hotel til salg. Forretningen er sund, men alligevel kniber det med interessen for at købe

Overskud hos Billund Lufthavnshotel

Billund Lufthavnshotel ApS har igen overskud. Det fremgår af det seneste regnskab for 2023, som virksomheden netop har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen

Log ind