Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den ene af de to nye love giver restauranter ret til at bruge udearealer – som fortove, gårdrum og parkeringspladser – uden de tidligere krav om faste parkeringspladser eller facadeløsninger.
Samtidig indføres der med en anden lov en ordning, hvor autoriserede arkitekter og ingeniører kan selvcertificere bygge- og indretningsplaner, så godkendelser kan gennemføres langt hurtigere.
Lovpakken ses som et forsøg på at støtte branchens fortsatte genopretning efter pandemien, men også som en varig modernisering af et regelsæt, der længe har været en barriere for vækst og innovation.
For danske restauranter og brancheorganisationer kan initiativet inspirere til at arbejde for mere fleksible regler for udendørsservering og digitaliserede tilladelser i kommunerne.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025