Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restauranter i København med alkoholbevilling skal have menukort på dansk og mindst én dansktalende medarbejder. Sådan lyder et valgudspil fra Dansk Folkepartis spidskandidat til kommunalvalget, Mikkel Bjørn.

Han mener, det er uacceptabelt, at man som dansker skal føle sig som turist i sin egen hovedstad og foreslår derfor sprogkrav som betingelse for alkoholbevilling.

Udspillet møder skarp kritik fra både det politiske rådhus og fra hotel- og restaurationsbranchen. HORESTAs adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, kalder forslaget for »tæt på noget af det mest fjollede«, han har hørt.

Han understreger, at udenlandsk arbejdskraft er en nødvendighed i en branche med stor mangel på hænder, og at forslaget risikerer at skade den dynamik, som de internationale medarbejdere bidrager med.

Ifølge Jeppe Møller-Herskind findes problemet, Mikkel Bjørn beskriver, slet ikke i virkeligheden. Forslaget får dog opbakning fra sprogrevser Jarl Cordua, medlem af Dansk Sprognævns bestyrelse, der ser det som en mulighed for at genskabe respekten for dansk sprog i byens restauranter.

Læs hele historien på Berlingske

Direktørskifte i nødlidende Jensens Foods

Anders Engdahl fratræder som direktør for Jensens Foods for at fokusere fuldt ud på restaurantkæden Jensens Bøfhus. Beslutningen sker efter flere års økonomiske udfordringer i koncernen.

HORESTA præsenterer KV25-katalog om turisme

HORESTA opfordrer kommunalpolitikere til at prioritere turismen op til valget. Organisationen har udarbejdet 12 konkrete forslag, der skal styrke erhvervet lokalt – ofte uden merudgifter for kommunerne.

Log ind