Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Restauranter i København med alkoholbevilling skal have menukort på dansk og mindst én dansktalende medarbejder. Sådan lyder et valgudspil fra Dansk Folkepartis spidskandidat til kommunalvalget, Mikkel Bjørn.
Han mener, det er uacceptabelt, at man som dansker skal føle sig som turist i sin egen hovedstad og foreslår derfor sprogkrav som betingelse for alkoholbevilling.
Udspillet møder skarp kritik fra både det politiske rådhus og fra hotel- og restaurationsbranchen. HORESTAs adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, kalder forslaget for »tæt på noget af det mest fjollede«, han har hørt.
Han understreger, at udenlandsk arbejdskraft er en nødvendighed i en branche med stor mangel på hænder, og at forslaget risikerer at skade den dynamik, som de internationale medarbejdere bidrager med.
Ifølge Jeppe Møller-Herskind findes problemet, Mikkel Bjørn beskriver, slet ikke i virkeligheden. Forslaget får dog opbakning fra sprogrevser Jarl Cordua, medlem af Dansk Sprognævns bestyrelse, der ser det som en mulighed for at genskabe respekten for dansk sprog i byens restauranter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Minister: Turismen skal fylde mere i den offentlige debat
14-11-2025
-
Too Good To Go vinder frem i presset amerikansk marked
14-11-2025
-
H.C. Andersens Hus slår besøgsrekord i Odense
14-11-2025
-
Noma skifter retning og satser på produkter til forbrugerne
14-11-2025
-
Madklubben og Arla inviterer skoleklasser i køkkenet
14-11-2025
-
Københavnere kan følge historisk restaurering af Rundetårns kuppel
14-11-2025
-
Nyt hotel på vej i Nakskov med lokal investering
14-11-2025