Har dine medarbejdere en leaset firmabil eller er de faste brugere af en firmabil? I så fald skal du være opmærksom på, at SKAT har udsendt en præcisering vedrørende registrering af brugerne af firma- og leasingbiler med virkning fra den. 1. juli 2024.

Det betyder, at den primære såvel som den subsidiære bruger af firmabiler, herunder leasede køretøjer, fremover skal registreres.

For virksomheder, der stiller køretøjer til rådighed for deres ansatte, gælder der særlige regler. I disse tilfælde skal virksomheden registreres som primær bruger, og hvis køretøjet er forbeholdt en medarbejder, registreres denne som sekundær bruger. Medarbejderen skal også registreres som sekundær bruger selvom denne kun kan råde over køretøjet erhvervsmæssigt.

Hvis køretøjet ikke er forbeholdt en ansat, kan virksomheden undlade at registrere sekundære brugere. I tilfælde, hvor virksomheden selv ejer køretøjet, skal virksomheden både registreres som primær ejer og primær bruger af køretøjet.

Du kan læse mere om reglerne i denne vejledning fra Skattestyrelsen. Vejledningen indeholder illustrerende eksempler på, hvordan og hvem, der skal registreres som brugere af firma- og leasingbiler.

Har du spørgsmål, og er du medlem af HORESTA, kan du også kontakte vores erhvervsjuridiske chef, Kaare Friis Petersen.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

5 gode råd til dig, der skal opsige en medarbejder

Der er mange elementer at tage høje for, hvis du skal opsige en medarbejder, blandt andet opsigelsesvarsel, fratrædelsesgodtgørelse og begrundelse. Derfor har vores juridiske eksperter samlet fem gode råd til dig, der håndterer opsigelser.

Log ind