Skillslandsholdsdeltagerne er i fuld gang med forberedelser og træning frem mod WorldSkills 2024 i Lyon i Frankrig. De glæder de sig til at komme i gang med konkurrencerne, møde konkurrenterne og vise, hvad de kan.

Hotel-, restaurant- og oplevelseserhvervet har i alt 3 deltagere med til den syvogfyrrende udgave af turneringen, som du kan blive meget klogere på her:

Augusta Lynge Jensen, er til daglig tjener, hvor hun har læreplads på Hotel Kolding Fjord. Frem mod turneringen veksler Augusta Lynge Jensen sin træning mellem Kokke- og Tjenerskole på ZBC i Slagelse og på Hansenberg i Kolding.

”Jeg glæder mig mest til selve oplevelsen med resten af holdet og så selvfølgelig til konkurrencen – det er jo derfor, vi tager derned og jeg synes, det er fedt at kunne vise faget frem! Jeg går efter podiet, det’ helt sikkert! De kan bare komme an,” siger Augusta Lynge Jensen.

Kasper Arnfred Toustrup Zacho er kok og har sit daglige virke på Restaurant Lyst i Vejle, hvor han har sin læreplads. Han er uddannet fra Aarhus Tech, hvor han forfiner sin evner frem mod turneringen.

”Jeg glæder mig bare til det hele – nye erfaringer og nye venskaber. Det er fedt at lære en masse andre at kende, der brænder for deres fag og træner ligesom mig. Jeg er ikke så erfaren endnu, men jeg træner meget, og jeg tror, det bliver en styrke at jeg arbejder meget struktureret og er ret god til at holde køkkenet ryddeligt og rent, når jeg laver mad,” siger Kasper Zacho.

Den tredje og sidste deltager i oplevelseserhvervet er receptionist, Ida Bekker Poulsen. Hun arbejder til daglig på The Square Hotel i København og er uddannet fra Hotel- og restaurantskolen i Valby.

"Jeg glæder mig bare til det hele, særligt at skulle af sted sammen med de andre. Det er fedt at møde andre unge, der brænder for deres fag. Og coachingen vi får på landsholdssamlingerne hjælper helt klart – det gør noget at arbejde med ens mindset. Det bliver megaspændende! og helt sikkert hårdt og intenst," siger Ida Bekker Poulsen, der tidligere i år modto DA’s Uddannelsespris, hvor hun i sin ansøgning lagde vægt på, at hun ønsker at dygtiggøre sig til deltagelse ved netop WorldSkills 2024 i Lyon.

WorldSkills turneringen i Lyon løber af stablen fra den 10.-15. september senere i år.

Magnus træner til VM for kokkeelever

Mens de fleste har brugt sommeren på at holde fri og slappe af, så har Magnus Rosendahl den seneste måned trænet intenst i at lave mad, skriver TV2 Øst.

Log ind