Den seneste opgørelse over turistovernatninger fra Danmarks Statistik viser, at maj 2024 har slået rekord i forhold til samme måned i 2023. Antallet af hotelovernatninger er steget med 1,87 millioner, hvilket er 8 procent flere end rekorden i 2023. Antallet af hotelovernatninger udgør 30 procent af det samlede antal overnatninger.

Opgørelsen viser samtidig, at Danmark er en populær feriedestination for udenlandske turister. I maj måned er der sket en stigning i antallet af de udenlandske overnatninger med 15,8 procent sammenlignet med maj 2023.

Af de udenlandske turister er det spanierne, polakkerne, tyskerne, briterne og amerikanerne, der er kommet til Danmark for at feriere, mens der omvendt har været et fald i gæsterne fra de skandinaviske lande.

”At især de udenlandske turister vælger at komme til Danmark for at holde ferie, er super positivt. Det bekræfter, at Danmark har et stærkt brand i udlandet, og at det ses som attraktivt at rejse til Danmark. Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at danske hoteller og turistfaciliteter formår at levere en service og oplevelse, som lever op til de forventninger, udenlandske turister har,” siger adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Fremgang i hele landet

Alle 5 regioner har oplevet en fremgang i maj 2024 sammenlignet med året forinden. På kryds og tværs af regionerne er det dog Region Hovedstaden, som har haft den største fremgang med knap 12 procent flere overnatninger end i maj 2023. Derudover er kapacitetsudnyttelsen på landsplan samtidig 3,4 procentpoint højere end i 2023. Igen har Region Hovedstaden oplevet den største stigning i kapacitetsudnyttelsen, hvor man lå 5,5 procentpoint højere end sidste år.

”Alt i alt er der mange gode takter i den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik, der viser, at det kun går fremad med turismen i Danmark. Det skal vi glæde os over og særligt, at turisterne kommer rundt i hele landet og ikke klumper sammen. Det er virkelig positivt, at de fordeler sig rundt i hele landet,” siger adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Log ind