Der er nok at se til på landets restauranter og hoteller.

Det underbygges af dugfriske beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser faktisk en all-time-high for beskæftigelsen henover sommermånederne juni, juli og august i 2024. I hotel- og restaurationsbranchen er juli almindeligvis kendt for at være den måned, hvor beskæftigelsen topper – og i år var ingen undtagelse.

Beskæftigelsen fortsætter den gode stime
I juni var der således 140.667 beskæftigede, juli toppede med 143.203 beskæftigede, mens der var 141.706 beskæftige i august. Det viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik, som HORESTA har analyseret. Tallene er godt nyt ifølge brancheorganisationen.

”Det er dejligt at se, at beskæftigelsen fortsætter den gode stime. Aldrig før har så mange arbejdet i den danske hotel- og restaurationsbranche, som vi har set i 2024. Efter alt at dømme, bliver 2024 derfor et historisk godt år for branchen”, siger adm. direktør, Pia E. Voss.

Sammenholder vi beskæftigelsen i august 2024 med august sidste år, er der tale om en fremgang på 0,8 pct. i hotel- og restaurationsbranchen. I absolutte tal svarer det til 1.103 flere ansatte. På det øvrige arbejdsmarked steg væksten i beskæftigelsen med 0,7 pct. fra august 2023 til august 2024.


Mangel på kvalificeret arbejdskraft

Billedet er dog stadig, at hotel- og restaurationsbranchen sagtens kunne have beskæftiget endnu flere.

”Branchen er fortsat udfordret af ikke at kunne skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft. Mange af vores medlemmer oplever derfor, at de enten kan have svært ved at besætte ledige stillinger, eller at må ansætte medarbejdere, der ikke nødvendigvis har helt de kompetencer, man oprindeligt søgte”, siger Pia E. Voss.

Hun tilføjer:

”Hotel- og restaurantbranchen har i mange år været en solid vækstgenerator, der bidrager med milliarder til statskassen. Beskæftigelsestallene er derfor utroligt positive, men det er selvfølgelig ærgerligt, at manglen på kvalificeret arbejdskraft fortsat lægger begrænsninger på væksten”, siger hun.

HORESTA forventer, at beskæftigelsestallene vil være mere afmålte i fjerde kvartal af 2024, idet beskæftigelsen altid peaker i sommermåneder for hotel-, restaurant- og turismeerhvervet.

Læs mere om beskæftigelsestallene her

Log ind