Om seks år skal antallet af turistovernatninger i Danmark være øget fra 64 til 74 millioner.

Sådan lyder målsætningen i regeringens nye turismestrategi, og det er et ambitionsniveau, som får erhvervets største organisation, HORESTA, til at række armene i vejret.

”Regeringen har med denne strategi markeret, at turismen ses som et markant væksterhverv med potentiale til meget mere i fremtiden. Det er positivt, ligesom vi er glade for, at væksten skal sikres med en grøn profil. Her er erhvervet i forvejen langt fremme, særligt ved hjælp af turismens internationale certificering, Green Key”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Hun kalder regeringens strategi ambitiøs, fordi den ikke alene lægger op til en markant vækst i antallet af overnatninger, men også øger målsætningen for omsætningen fra 190 til 200 milliarder kroner årligt.

Ambitionerne forpligter
Pia E. Voss understreger dog samtidig, at ambitionerne forpligter. De skal følges op af initiativer, som understøtter vækst og udvikling i erhvervet, og dem er der en lang række af i den nye strategi.

Regeringen sætter blandt andet navn på, hvordan man vil investere 100 millioner kroner i turismeerhvervet over de kommende fire år. Størstedelen tænkes målrettet mødeturisme og markedsføring af Danmark som destination i både ind- og udland.

”Vi glæder os over, at man satser målrettet på markedsføring. Vi er i en hård, international konkurrence om at tiltrække købestærke turister, og andre lande investerer mange penge i at synliggøre sig, fordi de også har spottet et stort vækstpotentiale”, siger Pia E. Voss, som også påpeger, at investeringen i mødeturismen er vigtig.

”Mens ferieturismen er steget meget gennem en årrække, er mødeturismen mere eller mindre stagneret. Det er en udfordring, fordi erhvervsturister bruger ca. 50 procent mere i døgnet end en storbyturist og tre gange så meget som en kyst- og naturturist. Samtidig bidrager særligt den internationale mødeturisme til at styrke både dansk erhvervsliv og danske uddannelses- og forskningsinstitutioner”, siger Pia E. Voss.

HORESTA glæder sig også over, at regeringen vil styrke turismen på tværs af landet, så alle landsdele får glæde af væksten. Pia E. Voss understreger i den sammenhæng, at et vigtigt og afgørende element er, at der sikres bedre adgang til finansiering uden for de større byer.

Log ind