Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Næsten halvdelen af de ansatte i restaurant- og hotelbranchen kommer fra andre lande end Danmark. På ti år er antallet af udenlandske ansatte i Københavns Kommune steget fra mindre end 84.000 i 2013 til mere end 130.000 i andet kvartal af 2024. Det skriver Berlingske.dk.

Det er særligt amerikanere og folk fra de europæiske nabolande, der søger mod metropolen, og tilflyttere fra vestlige lande udgør således 60 procent af de udenlandske statsborgere i København.

Og de mange udenlandske ansatte gør en stor forskel til hverdag, fortæller Pia E. Voss, der er administrerende direktør for HORESTA.

”Det betyder simpelthen, at vi kan holde vores forretninger åbne. Hvis vi ikke har medarbejdere, kan vi ikke drive vores erhverv. Det ville være rigtig ærgerligt, fordi det ville betyde, at turisterne ikke fik adgang til alle de oplevelser, vi byder på i turisterhvervet. Vi har mange turister i Danmark, så når vi tiltrækker arbejdskraft fra de lande, hvor turisterne kommer fra, kan det for nogle turister opleves som en kæmpe fordel, at personalet faktisk kan tale deres sprog,” siger Pia E. Voss.

Læs hele historien på berlingske.dk – kræver login

Booking.com får milliardbøde

Ifølge en domstol i Spanien har bookingportalen stillet urimelige krav til hoteller, som ikke måtte leje værelser ud billigere, end på Booking.com.

Log ind