Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringens forslag til finansloven for 2026 indebærer et økonomisk løft til Bocuse d’Or og Kokkelandsholdet med en årlig bevilling på 5,5 mio. kr. i perioden 2026-2028 og 4 mio. kr. i 2029.
Bevillingen skal dels komme fra eksisterende midler, dels via regeringens Mad- og Gastroreserve. Formålet er at understøtte det danske gastronomiske talent og fastholde landets stærke position på den globale madscene.
HORESTA glæder sig over bevillingen og ser det som et vigtigt skridt for dansk gastronomi. Jeppe Møller-Herskind, konstitueret administrerende direktør i HORESTA, fremhæver, at støtten giver kokkene bedre vilkår for at udvikle sig på højeste niveau.
Danmark har markeret sig stærkt ved den internationale konkurrence Bocuse d’Or, hvor man i syv af de seneste ti udgaver har sikret sig enten første- eller andenpladsen – senest med sejr til Brian Mark Hansen i 2023.
Læs hele historien på FødevareWatch
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Dansk turismeidé vækker international interesse
26-08-2025
-
Millionløft skal styrke dansk gastronomi internationalt
26-08-2025
-
Restauranter venter vækst trods økonomisk usikkerhed
26-08-2025
-
København topper turismen med rekorder og luksushoteller
26-08-2025
-
Mødebranchen samles: Seks netværksdage på tværs af Danmark og Sverige
26-08-2025
-
Turistbranchen advarer mod ændring af skolernes sommerferie
26-08-2025
-
Københavnske hotelovernatninger drives af udenlandske gæster
26-08-2025
-
Femern-forsinkelse kan udskyde turismepotentiale
26-08-2025