Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Et nyt regeringsudspil skal reducere udgifterne for fødevareproducenter med 50 mio. kr. gennem fjernelse af en række gebyrer – blandt andet på kvalitetskontrol.
Tiltaget skal, ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, gøre det billigere at producere fødevarer i Danmark og på sigt komme forbrugerne til gavn gennem lavere priser.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) understreger dog over for Jyllands-Posten, at han ikke kan garantere et reelt prisfald, da det afhænger af markedets dynamikker.
Han peger dog på, at lettere og billigere produktion kan øge udbuddet, hvilket potentielt kan sænke priserne. Ministeren forsikrer samtidig, at fødevaresikkerheden ikke vil blive påvirket.
Ifølge FødevareWatch ventes hovedparten af gebyrsafskaffelserne at være indfaset inden 2026 og fuldt implementeret i 2029 som led i en bredere politisk indsats for at modvirke stigende leveomkostninger.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Dansk turismeidé vækker international interesse
26-08-2025
-
Millionløft skal styrke dansk gastronomi internationalt
26-08-2025
-
Restauranter venter vækst trods økonomisk usikkerhed
26-08-2025
-
København topper turismen med rekorder og luksushoteller
26-08-2025
-
Mødebranchen samles: Seks netværksdage på tværs af Danmark og Sverige
26-08-2025
-
Turistbranchen advarer mod ændring af skolernes sommerferie
26-08-2025
-
Københavnske hotelovernatninger drives af udenlandske gæster
26-08-2025
-
Femern-forsinkelse kan udskyde turismepotentiale
26-08-2025