Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Flere har beskrevet restaurantbranchen som kriseramt, men ifølge konstitueret administrerende direktør i Horesta, Jeppe Møller-Herskind, er der ikke tale om et blodbad.
Branchen omsatte i 2024 for 62,5 mia. kr. mod 47,6 mia. kr. i 2019, og selvom der var færre nyåbninger og flere konkurser end før pandemien, er udviklingen samlet set positiv.
Udfordringerne er dog tydelige – inflation og stigende driftsomkostninger presser bundlinjen. Horesta anerkender, at særligt storbyer som København kan være hårdt ramt af overkapacitet.
Branchen er samtidig blevet mere professionel, og større koncerner som Cofoco, Norrlyst og Madklubben opnår stordriftsfordele, hvilket øger konkurrencen. Horesta ser ingen entydig mætning i markedet, men advarer mod at overinvestere i nye koncepter uden økonomisk bæredygtighed.
Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny chef og renovering skal løfte Odder Parkhotel
27-06-2025
-
Stena Line og Strawberry færdige med stor hotelrenovering i Frederikshavn
27-06-2025
-
Core Hospitality ansætter ny CFO for at styrke nordisk vækst
27-06-2025
-
Brune turistskilte lokker tusindvis af gæster til museer og oplevelser
27-06-2025
-
København forbyder turistbusser at standse ved Gefionspringvandet
27-06-2025
-
London klar til selvkørende taxier fra 2026
27-06-2025