Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel- og restaurationsbranchen har fortsat de største rekrutteringsudfordringer i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik meldte 16 pct. af virksomhederne i branchen om mangel på arbejdskraft i første kvartal 2025.

Til sammenligning var det 2 pct. af hotellerne og 4 pct. af restauranterne i samme periode i 2015. Antallet af ansatte i branchen er samtidig steget med 40 pct. de seneste 10 år og udgør nu 135.000. Samtidig er andelen af udenlandske medarbejdere fordoblet.

En ny overenskomst skal gøre det lettere at ansætte unge under 18 år, blandt andet med mere fleksible arbejdstider og mulighed for at varetage flere typer opgaver.

Håbet er, at flere unge får interesse for en faglært karriere i erhvervet. Kunstig intelligens fremhæves som en mulig hjælp til effektivisering, men vurderes ikke at kunne løse behovet for hænder i servicefunktioner.

Læs hele historien på Turisme24 (kræver login)

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Burger King Danmark får ny direktør

Adam Parkinson overtager som midlertidig adm. direktør for Burger King i Danmark efter Carsten Lambrecht. Skiftet sker i kølvandet på flere udfordrende år for kædens danske forretning.

Log ind