Flere restauranter og cateringfirmaer kunne melde udsolgt på deres takeaway-menu til nytår. Og det er ikke kun på årets sidste dag, danskerne tyer til den løsning. Takeaway-markedet er nemlig vokset markant de seneste år, drevet af coronanedlukningerne, og ser ud til at fortsætte med at være et populært valg for danskerne.

Det talte HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, med TV2 News om forleden.

“Det er blevet mere almindeligt, at man køber takeaway. Det er ubetinget godt for restaurantbranchen, for det er et ekstra marked, man kan tage del i. Vi så særligt en vækst under corona, men vi må sige, at danskerne har taget takeaway til sig. Samtidigt er udbuddet og niveauet blevet mere mangfoldigt fra almindelig hverdagsmad til gourmetmad. Jeg tror, der er mange familier, der gør brug af det fordi det kan være med til at aflaste dem i en travl hverdag,” siger Pia E. Voss.

Pia E. Voss mener ikke, at det stigende antal takeaway-brugere vil få negative konsekvenser for restauranterne, der henter en del af deres overskud på drikkevarerne.

“Jeg tror ikke, at takeaway vil erstatte den oplevelse man får ved at spise på en restaurant, hvor man bliver serviceret af professionelt personale, men det giver et ekstra element, som vi kan se, at danskerne har taget til sig. Man er blevet mere fortrolig med at købe mad ude og spise det hjemme, og restauranterne har fået øjnene op for de mange muligheder, så det er helt sikkert kommet for at blive” siger Pia E. Voss.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

HORESTA med i nyt forum for kriseberedskab

Regeringen har nedsat et forum med store virksomheder, der skal bidrage til samfundets kriseberedskab. Målet er øget samarbejde på tværs af sektorer i tilfælde af kriser. HORESTA er med.

Log ind