Se HORESTA Play-indslaget fra Espresso House, hvor Camilla Nyholm, uddyber, hvad de nye regler betyder for kæden. Du kan også møde HORESTAs arbejdsmiljøchef, Vivi Nedergaard Lambert, der blandt andet fortæller om HORESTAs rådgivning på området.
Espresso House er en af de mange virksomheder i hotel- og restauranterhvervet, som nu kan begynde at ansætte flere 13-15-årige til at løse nye opgaver. Det sker efter at der fra årsskiftet er trådt nye regler i kraft, som udvider mulighederne for, hvad denne aldersgruppe må arbejde med.
Arbejdstilsynet har netop præciseret et udpluk af reglerne, og i hotel- og restauranterhvervet betyder lempelserne, at de unge fremover må betjene blandt andet is-, smoothie- espresso- og industriopvaskemaskiner. Det tillades nu også, at unge kan skrælle, skære, snitte og hakke for eksempel grøntsager – alt sammen opgaver, som 13-15-årige ikke har måttet løse før.
HR-chef i Espresso House Danmark, Camilla Nyholm, glæder sig over de nye lempelser.
”Det betyder, at vi kan drifte på en anden måde. Vi kan tilbyde, at vores medarbejdere kan løse nogle opgaver, som før har begrænset os i at drifte optimalt,” siger hun.
HORESTA har det seneste års tid arbejdet på at få lempet reglerne på området, fordi maskinerne i branchen er blevet langt mere sikre, end de var, da reglerne blev til.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyt analyseværktøj skal tiltrække flere kulturturister til Danmark
05-09-2025
-
Royal Run kan booste turismen i fire nye værtsbyer
05-09-2025
-
Debatindlæg: Butikker og restauranter lukker for tidligt på turistsæsonen
05-09-2025
-
Palads-biografen kan få hotel og panoramabar på toppen
05-09-2025
-
Too Good To Go træder ind på det asiatiske marked
05-09-2025
-
HORESTA: Loft for korttidsudlejning bør halveres
05-09-2025
-
Danhostel søger ny direktør med fokus på brand og vækst
05-09-2025
-
Forskere advarer mod kystbyggeri: Planlovslempelser kan skade turismen
05-09-2025